Mitinguri împotriva lui Vladimir Putin, în mai multe oraşe din Rusia

Mii de simpatizanţi ai opoziţiei au participat la mitinguri în Sankt-Petersburg şi în alte 20 de oraşe de provincie din Rusia, în paralel cu o mare manifestaţie anti-Putin desfăşurată la Moscova.

235 afișări
Imaginea articolului Mitinguri împotriva lui Vladimir Putin, în mai multe oraşe din Rusia

Mitinguri împotriva lui Vladimir Putin, în mai multe oraşe din Rusia (Imagine: Arhiva Mediafax foto/AFP)

La Sankt-Petersburg, al doilea oraş din Rusia, aproape 6.000 de persoane au protestat la minus 21 de grade Celsius faţă de regimul Vladimir Putin.

"Dorim schimbări", se putea citi pe afişele protestatarilor, cu o lună înaintea scrutinului prezidenţial din 4 martie.

"Suntem împotriva lui Putin pentru că ne-am săturat de el", a declarat o femeie, Larisa Rosliakova, în vârstă de 54 de ani.

La Ekaterinburg, circa 5.000 de persoane au manifestat împotriva lui Vladimir Putin, iar alte 2.000 de protestatari s-au adunat la Novosibirsk, în Siberia.

La Celiabinsk, în Urali, 1.500 de persoane au participat la un miting al opoziţiei, sfidând temperaturile de minus 14 grade.

Opoziţia a mobilizat câte 2.000 de persoane la Tomsk şi la Krasnoiarsk, în Siberia, 700 la Krasnodar (sud) şi 1.200 la Ufa (Urali).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici