Mitt Romney declară că Barack Obama a câştigat oferind "cadouri" electoratului

Republicanul Mitt Romney a atribuit înfrângerea de la prezidenţialele din 6 noiembrie "cadourilor" oferite de Barack Obama electoratului, potrivit presei americane, care a luat la cunoştinţă mesajul printr-o teleconferinţă.

153 afișări
Imaginea articolului Mitt Romney declară că Barack Obama a câştigat oferind "cadouri" electoratului

Barack Obama si Mitt Romney

Mitt Romney invocă "îndeosebi comunitatea neagră, hispanică şi tinerii", care au primit beneficii din partea preşedintelui, potrivit comentariilor pe care Romney le-a purtat telefonic cu principalii donatori ai campaniei sale electorale, raportate de New York Times.

"În fiecare dintre cazuri, au fost foarte generoşi cu ceea ce urmează să le ofere acestor grupuri", a explicat Mitt Romney care nu a mai făcut nicio declaraţie publică după seara alegerilor.

"În ceea ce priveşte tinerii, de exemplu, anularea dobânzilor pentru împrumuturi pentru studenţi reprezintă un mare cadou", a explicat Romney, după care a menţionat oferirea de contraceptive gratuite pentru tinerele femei şi reforma sanitară pentru persoanele cu venituri scăzute.

"Imaginaţi-vă că pentru o persoană care câştigă 20, 30 sau 35.000 de dolari pe an, căreia i se spune că i se va da o asigurare de sănătate gratuită, în valoare de 10.000 de dolari pe familie, este enorm", a afirmat el, având în vedere şi "electoratul hispanic".

"În afară de asta, amnistia pentru copiii fără forme legale a fost un mare plus pentru electoratul hispanic", a continuat Romney, potrivit publicaţiei.

Pe parcursul celor 20 de minute cât a durat apelul, candidatul nu a admis nicio eroare în gestionarea campaniei, atribuind succesul candidatului democrat concentrării asupra cadourilor către "anumite segmente ale populaţiei - a depus un mare efort asupra lucrurilor mărunte. Dar acele lucruri mărunte însumează mii de miliarde de dolari", potrivit transcrierii Los Angeles Times.

Propunând participanţilor să păstreze legătura pentru "a avea o influenţă asupra direcţiei în care se îndreaptă partidul, şi eventual pentru selectarea următorului candidat la prezidenţiale, care apropo, nu voi fi eu" a precizat, Mitt Romney, potrivit publicaţiei americane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici