ULTIMA DEZBATERE - Mitt Romney: "Nu doar omorându-i vom ieşi din această problemă" a terorismului global - VIDEO

Candidatul republican la preşedinţie Mitt Romney a apreciat că "nu doar omorându-i" vor ajunge Statele Unite să elimine ameninţarea teroristă şi Al-Qaida, luni în cadrul celei de-a treia dezbatere cu Barack Obama de la Boca Raton.

136 afișări
Imaginea articolului ULTIMA DEZBATERE - Mitt Romney: "Nu doar omorându-i vom ieşi din această problemă" a terorismului global - VIDEO

Mitt Romney: "Nu doar omorându-i vom ieşi din această problemă" a terorismului global (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu doar omorându-i vom ieşi din această problemă. Va trebui să stabilim o strategie completă şi solidă pentru a ajuta lumea musulmană şi alte zone ale lumii să respingă extremismul radical violent", a declarat Romney.

De la începutul dezbaterii consacrată politicii externe şi apărării, republicanul a salutat decizia lui Barack Obama de a îl elimina pe liderul Al-Qaida în cadrul unui îndrăzneţ raid commando pe teritoriul pakistanez în 2011, eveniment pe care preşedintele îl aminteşte cu fiecare ocazie ca dovadă a calităţilor sale de lider.

"Îl felicit pentru eliminarea lui Ossama Ben Laden şi pentru că a vânat conducerea Al-Qaida", a afirmat Romney într-un schimb de replici intens la începutul dezbaterii.

Însă pentru republican, Statele Unite duc lipsa unei strategii pentru a face faţă islamului radical care s-a manifestat în repetate rânduri de la începutul Primăverii arabe. Acesta a amintit mai ales situaţia din Libia, unde consulatul de la Benghazi a fost luat cu asalt de către "terorişti", Mali unde grupuri "de tipul Al-Qaida" controlează nordul ţării şi Egiptul, guvernat de un preşedinte ce face parte din Frăţia Musulmană.

Al-Qaida este conform acestuia "un grup prezent în 10 sau 12 state şi care reprezintă o ameninţare enormă pe termen lung pentru prietenii noştri din lume şi pentru America, fiind necesară o strategie completă pentru a susţine respingerea acestui tip de extremism", a susţinut acesta, fără a preciza ce ar curpinde această strategie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici