Mitt Romney respinge posibilitatea ca SUA să "trimită cecuri Europei"

Candidatul republican la Casa Albă Mitt Romney a declarat că nu nu vrea să vadă Statele Unite "finanţând" băncile europene sau "trimiţând cecuri Europei" pentru a ajuta bătrânul continent să rezolve criza prin care trece.

182 afișări
Imaginea articolului Mitt Romney respinge posibilitatea ca SUA să "trimită cecuri Europei"

Mitt Romney respinge posibilitatea ca SUA să "trimită cecuri Europei"

"Nu vom trimite cecuri Europei. Nu vom finanţa băncile europene. Vom rămâne aici pentru a susţine economia noastră", a declarat Romney în cadrul emisiunii "Face the nation" de la postul de televiziune CBS.

Candidatul republican a declarat că speră ca "indiferent de evenimentele din Europa, sistemul bancar (american) să fie capabil să traverseze furtuna", dând asigurări că băncile americane au "fundamente mai solide" decât la precedenta criză.

"Mi-ar fi plăcut ca în decurs de trei ani şi jumătate cât au trecut de când preşedintele (Obama) a luat măsuri pentru a reconstrui bazele economiei noastre (...) ele să fie suficient de puternice pentru ca provocările cu care se va confrunta Europa, dacă se vor confirma, să nu aibă un impact aşa de important", a continuat el.

"Dar în prezent avem 23 de milioane de persoane în şomaj sau care au încetat să îşi mai caute de lucru sau care sunt angajate pe posturi inferioare calificării lor, (...) falimente în număr foarte mare, un venit mediu în scădere: preşedintele a făcut mai dificilă o redemarare a economiei noastre", a adăugat Romney.

El şi alţi oficiali republicani sunt în favoarea unor măsuri de austeritate în Statele Unite pentru reducerea datoriei ţării şi restabilirea echilibrului bugetar, după modelul măsurilor apărate în Europa de cancelarul german Angela Merkel.

O agravare a situaţiei în Europa şi a euro ar afecta probabil pieţele americane şi ar slăbi şi mai mult o creştere americană dificilă, care ar putea conduce la pierderea unui al doilea mandat de către preşedintele Barack Obama.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici