Mohamed ElBaradei, favorit în cursa prezidenţială din Egipt, conform unui sondaj controversat

Mohamed ElBaradei este favorit în cursa prezidenţială din Egipt, conform unui sondaj de opinie realizat pe Facebook la cererea armatei.

118 afișări
Imaginea articolului Mohamed ElBaradei, favorit în cursa prezidenţială din Egipt, conform unui sondaj controversat

Mohamed ElBaradei, favorit în cursa prezidenţială din Egipt, conform unui sondaj controversat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Studiul a fost realizat luna trecută pe site-ul de socializare.

Fostul director al Agenţiei Internaţionale a Energiei Atomice (AIEA) şi laureat al Premiului Nobel pentru Pace a obţinut 25 la sută din voturile celor 267.000 de persoane care au participat la sondaj.

Intelectualul islamist Mohamed Selim al-Awa se clasează pe locul doi, cu 17 la sută din intenţiile de vot, fiind urmat de Ayman Nour, cu 13 la sută.

Sondajul comandat de Consiliul Suprem al Forţelor Armate (CSFA) a fost criticat pentru lipsa de reprezentativitate, în condiţiile în care cei mai mulţi dintre cei 85 de milioane de egipteni nu au acces la Internet.

Pe locul patru se situează fostul vicepreşedinte al lui Hosni Mubarak, Omar Suleiman, deşi acesta a negat că va candida.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici