Mollahul Omar susţine negocierile insurgenţilor talibani cu Administraţia de la Kabul

Liderul talibanilor afgani, mollahul Mohammed Omar, a exprimat susţinere pentru negocieri de pace cu Administraţia de la Kabul, informează BBC News online.

144 afișări
Imaginea articolului Mollahul Omar susţine negocierile insurgenţilor talibani cu Administraţia de la Kabul

Mollahul Omar susţine negocierile insurgenţilor talibani cu Administraţia de la Kabul

Mollahul Omar a transmis un mesaj cu ocazia sărbătorii Eid al-Fitr. Liderul insurgenţilor talibani nu face referire directă la subiectul negocierilor, precizând însă că "islamul nu interzice interacţiunile pacifiste cu inamicii".

"Discuţiile cu inamicul sunt o modalitate legitimă de a atinge obiectivul încetării ocupaţiei străine", precizează mollahul Omar.

Reprezentanţi ai Administraţiei prooccidentale de la Kabul au iniţiat săptămâna trecută negocieri oficiale cu talibanii, discuţiile fiind organizate de Pakistan.

Alianţa Nord-Atlantică a încheiat misiunea combatantă în Afganistan în decembrie 2014, iar rebelii talibani au intensificat apoi atacurile.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici