Momente de groază în Africa. Armata început să tragă în oameni

În prima zi de restricţii dure, forţele de securitate au folosit gloanţe de cauciuc şi gaze lacrimonegene în două, dintre cele mai mari state din Africa pentru a menţine populaţia să stea în casă pe timpul pandemiei de coronavirus.

4047 afișări
Imaginea articolului Momente de groază în Africa. Armata început să tragă în oameni

Momente de groază în Africa. Poliţia a început să tragă în oameni

 

Conform The Globe and Mail, mii de poliţişti şi soldaţi au fost trimişi pe străzile din Africa de Sud şi Kenya pentru a preveni revoltele venite din partea cetăţenilor şi pentru a-i obliga să stea în casele lor pentru a nu fi infectaţi cu noul coronavirus. În ambele ţări, au fost raportate cazuri în care poliţia a atacat cetăţenii şi au folosit forţa brută pentru a „curăţa" străzile.
 
Mai mulţi sud-africani au fost împuşcaţi cu gloanţe de cauciuc şi bătuţi de soldaţi, în timp ce în Kenya, sute de kenieni au fost asaltaţi de poliţişti, care au folosit gaze lacrimongene.
 
Preşedintele Africii de Sud, Cyril Ramaphosa, a declarat „că poliţia şi armata trebuie să acţioneze în cel mai înţelegător mod , cel mai respectuos şi cel mai susţinător mod. Soldaţii trebuie să fie o forţă de bunătate ,mai degrabă, decât o forţă a puterii." , a spus preşedintele. Guvernul sud-african a anuţat o izolare naţională timp de 21 de zile, iar pe străzile capitalei Cape Town au fost delegaţi aproape 2800 de soldaţi cu scopul de asigura respectara prevenţiilor şi pentru a bloca căile de circulaţie.
 
De asemenea, aproape 24.000 de poliţisti au fost trimişi în toată ţara să blocheze ciruclaţia rutieră. Aproape 10.000 de cazuri de infectare cu coronavirus sunt în Africa.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici