MONITORUL APĂRĂRII | O fregată a Flotei ruse a Mării Negre a urmărit un submarin nuclear american în Marea Mediterană

O fregată aparţinând Flotei ruse a Mării Negre a localizat şi a urmărit, în aprilie, în Marea Mediterană, un submarin nuclear american care făcea parte din grupul naval implicat într-o operaţiune militară a Statelor Unite împotriva Siriei, au dezvăluit vineri oficiali militari ruşi.

11806 afișări
Imaginea articolului MONITORUL APĂRĂRII | O fregată a Flotei ruse a Mării Negre a urmărit un submarin nuclear american în Marea Mediterană

O fregată a Flotei ruse a Mării Negre a urmărit un submarin nuclear rus în Marea Mediterană

În timp ce efectua o misiune de patruare în luna aprilie, fregata rusă Amiral Essen a depistat în estul Mării Mediterane un submarin nuclear american din clasa Ohio şi a reuşit să îl urmărească aproximativ două ore. Nava militară rusă aparţine Flotei Mării Negre, dar a fost detaşată în Marea Mediterană în perioada martie-iunie 2018, în largul Siriei. Fregata rusă a fost prezentă în largul Siriei pe 14 aprilie, când Statele Unite, Franţa şi Marea Britanie au efectuat bombardamente asupra unor baze militare siriene, afirmă oficiali militari citaţi de cotidianul Izvestia.

"Este un succes să poţi urmări un submarin aproape două ore", a declarat, pentru ediţia în limba spaniolă a agenţiei de presă Sputnik, amiralul Viktor Kravcenko, fost comandant al Forţelor Navale ruse.

Operaţiunea rusă a avut sarcina configurării profilului acustic al submarinului nuclear american, profil care poate fi utilizat pentru depistarea submersibilului în cazul unui conflict.

Statele Unite au trimis în aprilie în largul Siriei portavionul Harry Truman şi patru distrugătoare din clasa Arleigh Burke. Din grupul naval au făcut parte şi două submarine - John Warner, din clasa Virginia, şi Georgia, din clasa Ohio. Cel mai probabil, submarinul atomic Georgia a fost depistat de fregata rusă.

CITEŞTE CONTINUAREA ARTICOLULUI ÎN MONITORUL APĂRĂRII ŞI SECURITĂŢII

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici