Monti, în campanie într-un restaurant considerat model pentru angajarea de persoane cu handicap

Şeful Guvernului italian Mario Monti a vizitat luni seara un restaurant considerat un exemplu în materie de inserţie a persoanelor cu handicap, la Trastevere, un cartier roman, în cadrul campaniei electorale pentru alegerile legislative de la 24 şi 25 februarie.

205 afișări
Imaginea articolului Monti, în campanie într-un restaurant considerat model pentru angajarea de persoane cu handicap

Monti, în campanie într-un restaurant considerat model pentru angajarea de persoane cu handicap (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Această experienţă ne permite să înţelegem un lucru esenţial, (şi anume) capacitatea de a depăşi împreună dificultăţile, o reţetă esenţială şi pentru Italia", a spus el în cursul vizitei.

Restaurantul "La Trattoria degli amici" este administrat de către o cooperativă a comunităţii catolice Sant'Egidio. În restaurant lucrează numeroase persoane care sunt asistate de către voluntari şi profesionişti în domeniul restauraţiei, între care un bucătar indian şi un somelier italian.

Comunitatea catolică Sant'Egidio, apropiată Vaticanului, aflată la originea vizitei lui Monti, s-a specializat în dialogul între religii şi într-o diplomaţie paralelă şi discretă, care i-a adus reputaţia de "mica ONU din Trastevere", un cartier din Roma în care a fost creată în urmă cu aproximativ 50 de ani.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici