Morgan Freeman va recita discursuri ale lui Nelson Mandela, la un concert tribut, în februarie

Morgan Freeman va aduce un omagiu vieţii fostului lider sud-african Nelson Mandela la un concert tribut, care va avea loc la New York, pe 13 februarie, actorul urmând să recite discursuri ale primului preşedinte de culoare al Africii de Sud.

203 afișări
Imaginea articolului Morgan Freeman va recita discursuri ale lui Nelson Mandela, la un concert tribut, în februarie

Morgan Freeman va recita discursuri ale lui Nelson Mandela, la un concert tribut, în februarie (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Veteranul de la Hollywood, care l-a portretizat pe fostul lider sud-african în 2009, în filmul "Neînfrânt/ Invictus" va recita discursuri de la începutul carierei politice a lui Nelson Mandela, care a luptat împotriva segregării rasiale. De asemenea, va citi scrisori trimise de acesta soţiei sale Winnie pe care i le-a scris în timpul petrecut la închisoarea Robben Island, informează contactmusic.com.

Totodată, Morgan Freeman va citi şi discursul de învestire pe care Nelson Mandela l-a ţinut după ce a câştigat alegerile din 1994. Fostul preşedinte al Statelor Unite ale Americii Bill Clinton va fi, de asemenea, prezent, pentru a aduce un omagiu vieţii regretatului Nelson Mandela.

Evenimentul omagial va avea loc la catedrala St. Paul din New York şi va cuprinde un spectacol al ansamblului coral Soweto Gospel Choir.

Nelson Mandela, în vârstă de 95 de ani, eroul luptei împotriva apartheidului, a murit la domiciliul său din Johannesburg, la data de 5 decembrie 2013. Nelson Mandela, care a fost primul preşedinte de culoare al ţării (1994-1998), a fost spitalizat în perioada 8 iunie - 1 septembrie 2013 din cauza unei recidive a unei infecţii pulmonare, cauzată probabil de tuberculoza contractată în închisoare.

Morgan Freeman, care a cunoscut succesul în cinema după ce a trecut de vârsta de 50 de ani, a primit, în februarie 2005, premiul Oscar pentru cel mai bun rol secundar, pentru prestaţia din "O fată de milioane/ Million Dollar Baby", de Clint Eastwood. Actorul a mai fost nominalizat la Oscar pentru rolurile din "Strada/ Street Smart", "Şoferul Doamnei Daisy/ Driving Miss Daisy", "Închisoarea Îngerilor/ The Shawshank Redemption" şi "Neînfrânt/ Invictus".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici