Morrison: Un guvern străin, responsabil de un atac cibernetic ce a vizat parlamentari australieni

Scott Morrison, premierul Australiei, susţine că un guvern străin este responsabil de un atac cibernetic ce a vizat partide politice şi Parlamentul australian, informează site-ul postului BBC News.

267 afișări
Imaginea articolului Morrison: Un guvern străin, responsabil de un atac cibernetic ce a vizat parlamentari australieni

Morrison: Un guvern străin, responsabil de un atac cibernetic ce a vizat parlamentari australieni

Principialele partide politice şi Parlamentul australian au fost afectate de o "intruziune rău intenţionată" ce a fost efectuată de un "actor statal sofisticat", a declarat Morrison, adăugând că "nu există dovezi ale unei imixtiuni electorale".

Şeful Guvernului de la Canberra nu a precizat despre ce ţară este vorba, precizând că nu va oferi detalii suplimentare.

Centrul australian de Securitate Cibernetică a declarat că, deşi hackerii au pătruns în sistemele informatice, nu se ştie dacă aceştia au sustras informaţii.

Morrison a declarat că autorităţile au "pus în aplicare o serie de măsuri pentru a asigura integritatea sistemului electoral" australian.

Numărul atacurilor cibernetice cu care se confruntă Australia este în creştere de câţiva ani, unele dintre acestea fiind atribuite de presa locală unor ţări precum China ori Coreea de Nord.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici