Moş Crăciunii americani se tem de gripa porcină - VIDEO

Moş Crăciunii din centrele comerciale americane vor să intre în categoriile prioritare pentru vaccinarea împotriva gripei A H1N1, de teama răspândirii acestei boli în rândul copiilor, relatează postul local de televiziune KFSN, deţinut de ABC, în pagina electronică.

33 afișări
Imaginea articolului Moş Crăciunii americani se tem de gripa porcină - VIDEO

Moş Crăciunii americani se tem de gripa porcină (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ei susţin că este necesar să fie vaccinaţi deoarece vin în contact cu mulţi copii şi mulţi germeni. Însă mulţi dintre ei nu fac parte din grupele care reprezintă o prioritate pentru administraţie în privinţa vaccinării. "Ne stau în poală şi trebuie să-i protejăm atât pe ei, cât şi pe noi", a declarat Robert Flemming, Moş Crăciun la un centru comercial din California.

În timp ce ţin copiii în braţe, ei îşi dezinfectează mâinile pentru protecţie, însă sunt îngrijoraţi că virusul ar putea fi transmis de la un copil la altul, deoarece costumele de Moş Crăciun au multă vată de pe mâneci şi mănuşi, care ar putea aduna germeni.

Oficialii din comitatul Fresno, California, sunt convinşi însă că Moş Crăciunii nu vor fi vaccinaţi înaintea femeilor însărcinate, a bolnavilor cronici sau a tinerilor cu vârsta de până în 24 de ani. "Populaţia vizată în prezent (pentru vaccinare) se ridică la 40 la sută din total, iar noi nu avem vaccin decât pentru 15 sau 16 procente din populaţia comitatului", a declarat David Lucchini, din cadrul Departamentului pentru Sănătate.

Teama de gripă i-a determinat pe unii părinţi să caute alternative la popularii Moş Crăciuni din centrele comerciale, cum ar fi fotografii cu aceştia, în timp ce oficialii din domeniul sănătăţii îi încurajează pe Moş Crăciunii bolnavi să nu meargă la serviciu în acest caz.

Video Stirileprotv.ro

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici