Moschee şiită incendiată intenţionat în Bruxelles. Imamul edificiului religios a decedat

Un bărbat a incendiat luni o moschee din Anderlecht, un cartier al oraşului Bruxelles, omorând o persoană, rănind altă persoană şi distrugând în mare parte edificiul religios, a anunţat poliţia locală.

626 afișări
Imaginea articolului Moschee şiită incendiată intenţionat în Bruxelles. Imamul edificiului religios a decedat

Cel puţin un mort, în incendierea intenţionată a unei moschei din Bruxelles (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Un suspect a fost arestat la faţa locului", a subliniat o purtătoare de cuvânt a poliţiei, Marie Verbeke, precizând că persoana decedată, născută în 1965, s-a asfixiat cu fum.

Serviciile de intervenţie au primit un apel către ora 18.45 (19.45, ora României) prin care se solicita o intervenţie.

Persoana rănită a suferit doar o intoxicare cu fum, potrivit aceleiaşi surse.

Clădirea vizată este cea mai importantă moschee şiită dintre cele patru câte se află în regiunea Bruxelles-ului. Ea poartă numele "Rida".

"Un martor a văzut o persoană dând foc", a mai anunţat purtătoarea de cuvânt. "Sunt multe pagube, se pare că toată moscheea sau aproape toată moschee a ars", a continuat ea.

Potrivit primarului din Anderlecht, citat de agenţia de presă Belga, aruncarea unui cocteil Molotov este cea care a provocat incendierea acestei moschei din apropierea Gării de Sud din Bruxelles, pe strada Docteur de Meersman.

Cartierul Anderlecht, situat în sud-vestul capitalei belgiene, găzduieşte o importantă populaţie de imigranţi, mai ales musulmani.

Potrivit posturilor belgiene de televiziune RTBF şi RTL, persoana ucisă în incendiul provocat ar fi imamul acestei moschei. Însă poliţia nu era în măsură să confirme imediat această informaţie.

Câteva zeci de locuitori din cartier s-au adunat în faţa moscheii, după incendiu. Importante efective de pompieri şi poliţie s-au deplasat la faţa locului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici