Moscova: Întâlnire între secretarul de Stat american John Kerry şi Vladimir Putin

Secretarul de Stat american John Kerry a sosit marţi la Moscova, unde urmează să îl întâlnească pe preşedintele rus Vladimir Putin, într-o încercare de ameliorare a relaţiilor între cele două ţări şi de efectuare a unor progrese în dosarul sirian.

231 afișări
Imaginea articolului Moscova: Întâlnire între secretarul de Stat american John Kerry şi Vladimir Putin

Vladimir Putin (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Kerry, care a aterizat pe Aeroportul Vnukovo din Moscova, efectuează prima sa vizită în Rusia în calitate de şef al diplomaţiei americane, una dintre cele mai delicate vizite în urma degradării puternice a relaţiilor bilaterale, anul trecut.

Această vizită intervine în ziua marcării unui an de la revenirea la Kremlin a lui Putin, pentru al treilea mandat de preşedinte.

Kerry urmează să îl întâlnească pe fostul agent KGB la ora 11.00 GMT (14.00, ora României), pentru a discuta despre Siria, Coreea de Nord, Afganistan şi alte dosare bilaterale şi internaţionale, potrivit Departamentului de Stat american.

"Nu avem atât de des ocazia să vorbim în mod direct cu preşedintele Putin", a notat un diplomat american cu puţin înainte de plecarea lui Kerry de la Washington, adăugând că partea rusă a "spus în mod clar că este dispusă să vobească despre Siria, dar şi despre numeroase alte probleme".

Siria este unul dintre merele discordiei dintre cele două ţări, Rusia fiind unul dintre ultimii susţinători ai regimului de la Damasc, căruia îi livrează arme, în timp ce Statele Unite reflectează la o soluţie în vederea înarmării rebelilor sirieni.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici