Moscova refuză eliberarea lui Navalnîi, în ciuda solicitării făcute de CEDO

  • CEDO a cerut guvernului rus eliberarea imediată a lui Aleksei Navalnîi
  • Autorităţile de la Moscova refuză, până acum, să îl elibereze pe opozant
  • Rusia acuză un amestec în treburile interne şi refuză să pună în practică decizia
  • Navalnîi a fost condamnat la doi ani şi opt luni de închisoare
1876 afișări
Imaginea articolului Moscova refuză eliberarea lui Navalnîi, în ciuda solicitării făcute de CEDO

Moscova refuză eliberarea lui Navalnîi, în ciuda solicitării făcute de CEDO

Moscova refuză să-l elibereze pe Aleksei Navalnîi, deşi Curtea Europeană a Drepturilor Omului i-a cerut să o facă, iar Rusia, ca semnatară a Convenţiei europene pentru protecţia drepturilor omului, are obligaţia să respecte decizia.

Ministrul rus al Justiţiei vede în decizia instanţei de la Strasbourg o ingerinţă clară în sistemul judiciar rus, iar ministrul de Externe vorbeşte şi el despre un amestec occidental în treburile interne ale ţării.

E pentru prima dată când Moscova se confruntă cu cererea unei instanţe europene de a elibera un condamnat. 

Acum o lună, Navalnîi a fost reţinut la punctul de control al paşapoartelor de pe un aeroport din Moscova la revenirea din Germania după otrăvirea sa în august anul trecut.

Principalul opozant al Kremlinului a fost condamnat la doi ani şi opt luni de închisoare.

Decizia tribunalului din Moscova a provocat proteste masive în marile oraşe din Rusia şi aproape zece mii de oameni au fost arestaţi în ultima lună la mitinguri pro-Navalnîi. 

Activistul are acum un alt proces pe rol. E acuzat de defăimarea unui veteran de război.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici