Moscova va continua să livreze Damascului sisteme de apărare antiaeriene, anunţă un oficial

Rusia va continua să livreze Siriei sisteme de apărare antiaeriană, a anunţat miercuri Viaceslav Jirkaln, adjunctul directorului serviciului federal de cooperare militară.

258 afișări
Imaginea articolului Moscova va continua să livreze Damascului sisteme de apărare antiaeriene, anunţă un oficial

Moscova va continua să livreze Damascului sisteme de apărare antiaeriene, anunţă un oficial (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Vom continua să ne onorăm contractul privind livrarea de sisteme de apărare antiaeriană", a declarat acest oficial, subliniind că este vorba despre echipamente cu un "caracter exclusiv defensiv".

"Nu putem, în niciun caz, să spunem că introducem un embargo asupra livrărilor de tehnică militară împotriva Siriei", a adăugat Jirkaln, citat de agenţia de presă Interfax.

În plus, a adăugat el, Rusia va continua să îşi onoreze "contractele încheiate în 2008 privind repararea de elicoptere" livrate acestei ţări.

Oficialul a dat asigurări că, prin acest comportament, Moscova nu încalcă "niciuna dintre obligaţiile sale internaţionale".

Experţi ruşi au apreciat, în iunie, după doborârea unui avion turc de tip F-4 Phantom în largul coastelor siriene, că incidentul ar demonstra eficienţa sistemelor ruse de apărare antiaeriană utilizate de Siria.

O aliată a regimului de la Damasc încă din perioada sovietică, Moscova a primit, totuşi, în ultima perioadă, lideri importanţi din cadrul opoziţiei siriene.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici