Moşi Crăciuni pe motociclete, în Tokyo, la parada împotriva abuzului asupra copiilor

  • Motocicliştii Harley Davidson, îmbrăcaţi în costume de Moş Crăciun, au străbătut, duminică, străzile din centrul oraşului Tokyo pentru parada anuală împotriva abuzului asupra copiilor,
  • Mai mulţi copii sunt vulnerabili în 2020 din cauza pandemiei de coronavirus.
152 afișări
Imaginea articolului Moşi Crăciuni pe motociclete, în Tokyo, la parada împotriva abuzului asupra copiilor

Moşi Crăciuni pe motociclete, în Tokyo, la parada împotriva abuzului asupra copiilor

Parada motocicliştilor este o tradiţie în preajma Crăciunului, iar evenimentul din Tokyo este susţinut de membrii „Harley Santa Club”, fondat în 2008, transmite Reuters.

Anul acesta, parada a fost cu atât mai specială cu cât mult mai mulţi copii sunt vulnerabili în faţa violenţei domestice în timpul pandemiei de coronavirus.

„Cred că există multe cazuri de abuz asupra copiilor care nu sunt vizibile. Este posibil ca părinţii să descarce stresul asupra copiilor, după ce şi-au pierdut slujba, aşa că sunt de părere că mai ales în timpul pandemiei trebuie să facem parada”, a spus Takashi Mine, directorul evenimentului.

Numărul de cazuri de abuz asupra copiilor a crescut, în Japonia, cu 20% între ianuarie şi martie faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, întrucât mai multe familii au petrecut acasă din cauza pandemiei, a raportat cotidianul Asahi Shimbun.

Numărul cazurilor raportate de abuz asupra copiilor a fost unul record anul trecut, potrivit ministerului sănătăţii.

În mod normal, sute de motociclişti participă la paradă, dar din cauza coronavirusului, anul acesta au fost doar aproximativ 100.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici