Muammar Kadhafi afirmă că a efectuat o "retragere tactică" după ce rebelii au ocupat reşedinţa sa

Colonelul Muammar Kadhafi a afirmat, într-un mesaj audio transmis de televiziunea libiană, că a efectuat o "retragere tactică" după ce rebelii au ocupat cartierul său general din Tripoli.

319 afișări
Imaginea articolului Muammar Kadhafi afirmă că a efectuat o "retragere tactică" după ce rebelii au ocupat reşedinţa sa

Muammar Kadhafi afirmă că a efectuat o "retragere tactică" după ce rebelii au ocupat reşedinţa sa (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Bab el-Aziziya nu mai este decât o ruină după ce a fost lovit de 64 de rachete NATO (de la începutul conflictului) şi ne-am retras din motive tactice", a afirmat Kadhafi, într-un discurs difuzat marţi seară de canalul de televiziune al-Orouba şi preluat de site-ul televiziunii Al-Libiya, canalul condus de fiul său, Seif al-Islam.

Sursele citate nu au precizat unde se află Kadhafi.

Purtătorul de cuvânt al regimului de la Tripoli, Moussa Ibrahim, a făcut apel la voluntari şi a afirmat că în ultimele ore în capitală au ajuns mai mult de 6.500 de persoane, pentru a se alătura susţinătorilor lui Kadhafi. "Voluntarii pot veni în Libia, iar noi le vom furniza arme, muniţie şi instrucţie", a spus Ibrahim, într-o declaraţie pentru canalul TV Arrai, cu sediul în Siria.

"Dacă bombardamentele vor continua, vom transforma Libia într-un rug şi vom şti să-i protejăm pe civili de bande şi de alianţa cruciaţilor", a adăugat el.

"Forţele armate libiene au arestat mai mulţi comandanţi militari ai revoluţionarilor NATO", a afirmat Ibrahim, referindu-se la insurgenţii libieni.

Rebelii au ocupat marţi cartierul general din Tripoli al lui Muammar Kadhafi, însă nu au reuşit să-l localizeze pe acesta.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici