Muammar Kadhafi ameninţă să se alieze cu Osama ben Laden

Liderul libian, Muammar Kadhafi, sugerează, într-un interviu difuzat miercuri dimineaţă de canalul de ştiri francez LCI, că ar putea lua legătura cu liderul reţelei Al-Qaida, Osama ben Laden, pentru a lansa represalii, relatează TF1, în pagina electronică.

40 afișări
Imaginea articolului Muammar Kadhafi ameninţă să se alieze cu Osama ben Laden

Muammar Kadhafi ameninţă să se alieze cu Osama ben Laden (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Întrebat dacă intenţionează să adopte "represalii" împotriva Franţei, pe care o acuză, alături de celelalte ţări occidentale, că organizează un complot împotriva ţării sale, liderul libian a declarat laconic "vom vedea", declarându-se încrezător în viitoare "vizite" în Europa odată ce "totul se va termina".

În acest interviu, Kadhafi afirmă că ar putea lua legătura cu cel pe care îl consideră "inamicul comun" al Libiei şi occidentalilor, Osama ben Laden, pentru a se răzbuna.

El a explicat de la începutul revoltei că aceasta este organizată de Al-Qaida. În acest interviu, el a declarat acest lucru de mai multe ori, după care a ameninţat că ar putea să schimbe strategia şi să se alieze cu mişcarea teroristă.

Forţele lui Muammar Kadhafi au accentuat marţi presiunea asupra rebelilor, bombardând din aer şi de la sol poziţiile din estul Libiei şi luptându-se cu insurgenţii în vest.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici