Muammar Kadhafi cere continuarea luptei împotriva "inamicilor" Libiei

Liderul Libiei, Muammar Kadhafi, a făcut un apel la continuarea luptei armate pentru învingerea "inamicilor" ţării, conform unei înregistrări audio difuzate joi.

436 afișări
Imaginea articolului Muammar Kadhafi cere continuarea luptei împotriva "inamicilor" Libiei

Muammar Kadhafi cere continuarea luptei împotriva "inamicilor" Libiei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În acelaşi mesaj sonor, el a îndemnat, de asemenea, la "eliberarea (oraşului) Tripoli.

"Trebuie să rezistăm în faţa şobolanilor-inamici, care vor fi învinşi prin luptă armată", a declarat Kadhafi conform înregistrării difuzate de postul de televiziune arab Arrai, cu sediul în Siria.

"Ieşiţi din case şi eliberaţi oraşul Tripoli. Nu vă temeţi de ei, să vă fie frică doar de Allah", i-a îndemnat el.

"O, tineri din Tripoli, luptaţi împotriva lor, stradă cu stradă, alee cu alee, casă cu casă. Cu puşti şi pistoale vor fi distruşi", a continuat Kadhafi.

"Inamicul va fi înfrânt, NATO va fi învinsă", a declarat el. "Luptaţi împotriva lor şi curăţaţi Tripoli de aceşti şobolani ai colonizării", a mai spus colonelul Kadhafi, cerându-le susţinătorilor săi să nu se "teamă de bombardament, pentru că sunt doar false bombe sonore".

Acest mesaj a fost difuzat la cinci zile după ofensiva asupra capitalei libiene a rebelilor şi după 48 de ore de la preluarea controlului asupra Bab el-Aziziya, un vast complex rezidenţial al colonelului Kadhafi.

Ultima intervenţie publică a liderului libian avusese loc miercuri dimineaţa. El a declarat că s-a plimbat incognito prin Tripoli şi le-a cerut locuitorilor capitalei să "cureţe" capitala de rebeli.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici