Muammar Kadhafi îi trimite un mesaj lui Barack Obama

Liderul libian Muammar Kadhafi i-a trimis miercuri un mesaj preşedintelui american Barack Obama, după retragerea de către Statele Unite a avioanelor lor de luptă implicate în campania internaţională din Libia, a anunţat agenţia oficială Jana.

24 afișări
Imaginea articolului Muammar Kadhafi îi trimite un mesaj lui Barack Obama

Muammar Kadhafi îi trimite un mesaj lui Barack Obama (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Fratele lider al revoluţiei (Muammar Kadhafi) i-a trimis miercuri un mesaj preşedintelui american Barack Obama în urma retragerii de către Statele Unite din coaliţia agresivă colonialistă cruciată împotriva Libiei", a declarat agenţia, fără să ofere detalii despre conţinutul mesajului.

Armata americană şi-a retras luni avioanele de luptă pe care le-a implicat în campania internaţională din Libia. Ea nu va mai furniza de acum decât avioane pentru realimentare în zbor sau pentru misiuni de bruiaj şi supraveghere.

Statele Unite afirmă că se gândesc în continuare la posibilitatea de a recunoaşte Consiliul Naţional de Tranziţie (CNT), care reprezintă rebelii, ca interlocutor legitim. Franţa, Qatarul şi Italia au făcut deja acest lucru.

Washingtonul a trimis un emisar, Chris Stevens, la Benghazi, fieful insurgenţilor din estul Libiei, acesta începând marţi consultările cu CNT.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici