Muammar Kadhafi nu reprezintă o ţintă pentru NATO

Liderul libian Muammar Kadhafi nu reprezintă o ţintă pentru NATO, a afirmat marţi purtătorul de cuvânt al operaţiunii Unified Protector, colonelul canadian Roland Lavoie.

207 afișări
Imaginea articolului Muammar Kadhafi nu reprezintă o ţintă pentru NATO

Muammar Kadhafi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"NATO nu vizează indivizi. Kadhafi nu constituie o ţintă", a declarat colonelul Lavoie în cadrul unei conferinţe de presă la cartierul general al operaţiunii, de la Neapole, în sudul Italiei, transmisă video la sediul NATO din Bruxelles.

În acelaşi timp, el a avertizat că dacă liderul libian se află într-un "centru de comandă" al forţelor loiale regimului, o astfel de clădire ar constitui o ţintă legitimă pentru NATO în cadrul mandatului său ONU privind protejarea populaţiei civile.

Purtătorul de cuvânt a recunoscut că NATO nu are nicio certitudine cu privire la locul în care se află liderul libian. "Dacă ştiţi unde este (colonelul Kadhafi), spuneţi-mi pentru că noi nu ştim", a declarat el pe un ton ironic.

"Dar, a adăugat el, nu sunt sigur că acest lucru este cu adevărat important" chiar dacă persoana colonelului Kadhafi reprezintă un "simbol important". "Toată lumea este de acord că (Kadhafi) nu va face parte din soluţie" în Libia, a declarat el.

Colonelul Muammar Kadhafi se află în continuare la Tripoli, unde au loc lupte între rebeli şi forţele proguvernamentale, în jurul compexului rezidenţial al liderului libian, a afirmat marţi fiul său, Seif al-Islam.

"Kadhafi şi toată familia sunt la Tripoli", a declarat el după ce a trecut în zori pe la hotelul Rixes din Tripoli, unde sunt cazaţi jurnaliştii străini. El nu a precizat locul exact în care se află tatăl său în capitala libiană.

Dar acesta este primul indiciu dat de familia Kadhafi despre prezenţa "Ghidului libian" la Tripoli de la asaltul rebelilor, sâmbătă.

Seif al-Islam a declarat, de asemenea, că forţele regimului au permis intrarea forţelor rebele în capitală pentru a le prinde în capcană. "Intrarea rebelilor în Tripoli a fost un vicleşug", a declarat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici