Muftiul Ierusalimului, interogat de poliţia israeliană

Muftiul Ierusalimului, autoritatea religioasă cu cel mai înalt rang în teritoriile palestiniene, era interogat miercuri de poliţia israeliană pentru o presupusă implicare în tulburări la Moscheea Al-Aqsa, a anunţat un purtător de cuvânt al poliţiei.

210 afișări
Imaginea articolului Muftiul Ierusalimului, interogat de poliţia israeliană

Muftiul Ierusalimului, interogat de poliţia israeliană (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Muftiul Mohammed Hussein a fost condus de către poliţişti de la domiciliu la un post de poliţie, unde era interogat fiind "suspectat că este implicat în tulburări ce s-au produs ieri (marţi) la muntele Tempului", a declarat pentru AFP Micky Rosenfeld.

"Scaune au fost aruncate asupra unui grup de evrei la muntele Tempului" - Esplanada moscheilor pentru musulmani -, a adăugat el.

Esplanada moscheilor, pe care se află Moscheea Al-Aqsa şi Cupola Stâncii, este al treilea loc sfânt al islamului.

Esplanada este construită pe locul celui de al doilea Templu evreiesc, distrus de romani în anul 70, a cărui principală vestigie este Zidul Plângerii, considerat cel mai sacru loc al iudaismului.

Interogatoriul muftiului Ierusalimului are loc în contextul în care Israelul sărbătoreşte "Ziua Ierusalimului", care marchează aniversarea cuceririi de către israelieni a Ierusalimului de Est în Războiul israeliano-arab de Şase Zile, în iunie 1967.

Mii de israelieni urmează să participe la marşuri şi ceremonii sioniste miercuri, iar "mii de poliţişti au fost mobilizaţi în interiorul şi în jurul Ierusalimului" pentru a asigura securitatea, a precizat Rosenfeld.

Israelul consideră Ierusalimul capitala sa "unificată şi indivizibilă".

Însă comunitatea internaţională nu recunoaşte anexarea părţii de est a oraşului, pe care palestinienii vor să îl transforme în capitala statului la crearea căruia aspiră, Palestina.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici