NATO: Atacurile împotriva civililor în Libia, posibile crime împotriva umanităţii

Atacurile împotriva civililor în Libia pot fi considerate crime împotriva umanităţii, iar comunitatea internaţională şi ONU nu pot rămâne pasive dacă acestea continuă, a apreciat luni secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen.

40 afișări
Imaginea articolului NATO: Atacurile împotriva civililor în Libia, posibile crime împotriva umanităţii

NATO: Atacurile împotriva civililor în Libia, posibile crime împotriva umanităţii (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Aceste atacuri generalizate şi sistematice împotriva populaţiilor civile pot fi considerate crime împotriva umanităţii", a apreciat Rasmussen, în cadrul unei conferinţe de presă.

"Dacă (Muammar) Kadhafi şi militarii săi continuă să atace populaţia libiană în mod sistematic, nu pot îmi pot imagina că comunitatea internaţională şi ONU rămân pasive", a adăugat el.

Dar el a repetat că "NATO nu are intenţia de a interveni" fără mandat de la ONU, chiar dacă responsabilii militari ai Alianţei Nord-Atlantice au primit consemn să se pregătească pentru orice eventualitate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici