NATO atribuie Rusiei atacul asupra barajului din sud-estul Ucrainei / Kremlinul acuză Kievul

Alianţa Nord-Atlantică a atribuit Rusiei atacul asupra barajului Hidrocentralei Kahovka, soldat cu inundarea localităţii Nova Kahovka, dar Administraţia de la Moscova acuză Kievul de comiterea unui act de sabotaj asupra unui obiectiv aflat sub controlul forţelor ruse.

694 afișări
Imaginea articolului NATO atribuie Rusiei atacul asupra barajului din sud-estul Ucrainei / Kremlinul acuză Kievul

"Atacul asupra barajului demonstrează încă o dată brutalitatea războiului Rusiei. Este un act scandalos, care pune în pericol mii de civili şi generează daune grave asupra mediului înconjurător", a declarat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

"Este o acţiune care arată o nouă dimensiune, dar care corespunde modului în care (preşedintele Vladimir) Putin conduce acest război", a afirmat, la rândul său, cancelarul Germaniei, Olaf Scholz.

Vladimir Leontiev, primarul orăşelului Nova Kahovka, a declarat că cea mai mare parte a localităţii a fost inundată după distrugerea parţială a barajului. Au fost evacuate aproximativ 300 de locuinţe. Nu este clar dacă există victime.

Barajul Hidrocentralei Kahovka se află pe Fluviul Nipru, în regiunea ucraineană Herson, şi este sub ocupaţia forţelor militare ruse.

În acest context, Rusia atribuie Ucrainei atacul, care ar avea rolul afectării zonelor sub ocupaţie rusă, inclusiv perturbării alimentării cu electricitate a regiunii Crimeea, anexată de Rusia din 2014. "Transmitem clar că este vorba de un act de sabotaj comis de partea ucraineană, orchestrat şi comis de regimul de la Kiev", a acuzat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, citat de site-ul Tagesschau.de.

Administraţia de la Kiev a atribuit atacul Rusiei. Informaţiile nu pot fi confirmate din surse independente. Forţele militare ucrainene au intensificat, în ultimele săptămâni, atacurile asupra trupelor de ocupaţie ruse, acţiuni care s-ar putea înscrie în contraofensiva ucraineană.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici