NATO neagă existenţa unui "impas" politic sau militar în Libia

NATO a respins, vineri, ideea că ar exista un "impas" în Libia, politic sau militar, a doua zi după ce un oficial american de rang înalt afirma exact contrariul.

19 afișări
Imaginea articolului NATO neagă existenţa unui "impas" politic sau militar în Libia

NATO neagă existenţa unui "impas" politic sau militar în Libia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu există (niciun) impas" în Libia, "ci, din contră, comunitatea internaţională avansează pentru găsirea unei soluţii politice", a declarat, pentru presă, purtătoarea de cuvânt a NATO, Oana Lungescu.

"Noi ştim că nu poate exista o soluţie pur militară", a adăugat ea, evocând organizarea unei reuniuni a Grupului de Contact asupra Libiei, săptămâna viitoare, în Qatar, cu participarea secretarului general al Alianţei Nord-Atlantice, Anders Fogh Rasmussen.

Generalul Carter Ham, comandantul Înaltului Comandament american pentru Africa, a apreciat, răpunzând unei întrebări din partea unui senator, joi, la Washington, care îl întreba dacă în Libia se profilează un "impas", pentru că chiar aceasta este situaţia "în acest moment, pe teren".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici