NATO nu poate confirma retragerea efectivelor militare ruse de la frontierele Ucrainei. REACŢIA Moscovei

Alianţa Nord-Atlantică şi Administraţia de la Kiev nu pot confirma retragerea trupelor ruse din apropierea frontierelor Ucrainei, deşi poliţia de frontieră ucraineană a anunţat o retragere a efectivelor ruse la o distanţă de cel puţin zece kilometri.

929 afișări
Imaginea articolului NATO nu poate confirma retragerea efectivelor militare ruse de la frontierele Ucrainei. REACŢIA Moscovei

NATO nu poate confirma retragerea efectivelor militare ruse de la frontierele Ucrainei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu am constatat nicio mişcare la frontierele Ucrainei", a declarat un purtător de cuvânt al NATO citat de AFP.

La rândul său, ministrul ucrainean de Externe, Andrei Deşciţa, a declarat că nu se poate confirma o retragere a efectivelor militare ruse.

"Sperăm că declaraţiile liderilor politici ruşi conform cărora trupele ruse urmează să se retragă nu vor rămâne fără efect. Dar, în acest moment, nu putem confirma retrgerea", a spus Deşciţa.

Poliţia de frontieră din Ucraina a anunţat marţi dimineaţă că trupele ruse s-au retras cel puţin zece kilometri de la frontiera cu Ucraina.

Militarii ruşi de la frontierele Ucrainei au început operaţiunile de retragere, dă asigurări Moscova

Efectivele militare ruse staţionate la frontierele Ucrainei au început pregătirile pentru demontarea poziţiilor şi pentru revenirea în bazele permanente, anunţă Ministerul rus al Apărării, citat de Vocea Rusiei.

Efectivele din zonele Briansk, Belgorod şi Rostov se pregătesc să revină în bazele permanente, precizează Ministerul rus al Apărării.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici