NAUFRAGIUL COSTA CONCORDIA: Nou cadavru descoperit în epava navei, în timp ce pomparea carburantului a fost amânată

Operaţiunile preliminare de pompare a carburantului din rezervoarele pachebotului Concordia, naufragiat la 13 ianuarie în apropiere de insula italiană Gilgio, au fost suspendate sâmbătă din cauza vremii nefavorabile, în timp ce scafandrii au găsit cadavrul celei de-a 17-a victime.

933 afișări
Imaginea articolului NAUFRAGIUL COSTA CONCORDIA: Nou cadavru descoperit în epava navei, în timp ce pomparea carburantului a fost amânată

NAUFRAGIUL COSTA CONCORDIA: Nou cadavru descoperit în epava navei, în timp ce pomparea carburantului a fost amânată

Decizia de oprire a operaţiunilor preliminare de pompare a fost luată de tehnicienii companiei olandeze Smit şi ai celei italiene Neri, care amplasează valve de securitate pe trei găuri realizate în coca navei, la nivelul rezervoarelor de carburant. Ei au apreciat că marea prea agitată, cu valuri de peste un metru înălţime, pune în pericol operaţiunile.

Ei au decis să se întoarcă în portul Giglio cu barja care le serveşte drept bază de lucru la epava Concordia şi să reia operaţiunile imediat ce vremea le va permite, potrivit aceleiaşi surse.

Operaţiunile de pompare a 2.400 de tone de carburant ar fi trebuit să înceapă sâmbătă dimineaţă. Într-o primă fază se considera că este posibil ca acestea să înceapă chiar mai devreme, dar în prezent ele vor începe, cel mai probabil, duminică.

Previziunile meteorologice sunt sumbre pentru marţi şi pomparea carburantului pare dificilă înainte de mijlocul săptămânii viitoare, a anunţat un oficial al Smit.

El a precizat că după începerea acestei operaţiuni vor fi "necesare aproximativ două săptămâni" pentru golirea primelor şase rezervoare, care conţin aproximativ 50 la sută din carburantul navei.

Protecţia civilă a anunţat, totodată, că operaţiunile de căutare a persoanelor dispărute au continuat sâmbătă, fiind găsit cadavrul unei femei la nivelul punţii şase, care se află în partea scufundată a pachebotului, iar recuperarea acestuia este în curs.

Bilanţul proizoriu al catastrofei este în prezent de 17 morţi, dintre care 14 au fost identificaţi, şi 15 dispăruţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici