Navalnîi a fost băgat din nou la izolare: a refuzat să spele un gard al închisorii

Cel mai de temut adversar al Kremlinului a fost arestat în ianuarie 2021, de îndată ce s-a întors la Moscova de la Berlin, unde a fost tratat pentru otrăvire.

2162 afișări
Imaginea articolului Navalnîi a fost băgat din nou la izolare: a refuzat să spele un gard al închisorii

Navalnîi a fost băgat din la izolare: a refuzat să spele un gard

Represiunea împotriva lui Alexey Navalîi nu pare să se oprească nici între zidurile închisorii. Oponentul numărul 1 al lui Putin spune că îşi petrece majoritatea zilelor într-o celulă de detenţie specială: de îndată ce a încheiat o perioadă de izolare, oficialii centrului de detenţie găsesc o scuză pentru a-l trimite înapoi. Sunt măsuri continue care sunt considerate un abuz, o încălcare a drepturilor omului şi pe care Navalnîi încearcă să le conteste în instanţă.

Cea mai recentă pedeapsă a fost anunţată ieri pe profilurile de socializare: 14 zile de închisoare pentru refuzul de a spăla un gard de închisoare. „Şi m-am întors la celula de pedeapsă”, scrie Navalnîi. „Tocmai am petrecut 12 zile acolo, îmi dau din nou 14. Motivul este că am refuzat să spăl gardul. Ei bine, înţeleg că să pictezi un gard şi să te simţi ca Tom Sawyer este distractiv, dar a spăla gardul, după părerea mea, este o prostie totală”.

Apoi Navalny spune că „stă pe un taburet” într-un spaţiu de „şase metri pătraţi”. În ultimele două luni, centrul strict de detenţie IK-6 al lui Melekhovo - unde Navalnîi este încarcera - i-a aplicat şase astfel de pedepse disidentului rus.

 

La sfârşitul lunii septembrie, Navalnîi a fost condamnat la 12 zile de izolare. De data aceasta , entru că a criticat mobilizarea „parţială” a rezerviştilor ordonată de Putin pentru invadarea Ucrainei, împotriva căreia fostul lider al protestelor anti-Putin a îndemnat să se iasă în stradă.

Organizaţia Amnesty International denunţă „Tratamentul crud şi degradant împotriva lui Navalny”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici