Navalnîi îi îndeamnă pe ruşi să continue „rezistenţa” /Washingtonul cere eliberarea disidentului rus

Aleksei Navalnîi, liderul opoziţiei din Rusia, şi-a îndemnat vineri seară simpatizanţii să continue "rezistenţa", după ce a primit o nouă condamnare, iar Administraţia de la Washington a cerut Moscovei eliberarea "imediată" a disidentului.

237 afișări
Imaginea articolului Navalnîi îi îndeamnă pe ruşi să continue „rezistenţa” /Washingtonul cere eliberarea disidentului rus

Navalnîi îi îndeamnă pe ruşi să continue „rezistenţa” /Washingtonul cere eliberarea disidentului rus

"Sentinţă de 19 ani într-un penitenciar de maximă securitate. Numărul anilor nu contează. Înţeleg perfect că, la fel ca mulţi deţinuţi politici, am o sentinţă pe viaţă. Sentinţa nu este pentru mine, este pentru dumneavoastră. Vă forţează să abandonaţi Rusia fără a lupta contra bandei de trădători, de hoţi şi de escroci care au acaparat puterea. Vladiumir Putin nu trebuie să îşi atingă obiectivul. Să nu pierdeţi voinţa de a opune rezistenţă!", a transmis Aleksei Navalnîi prin intermediul echipei sale.

Statele Unite cer eliberarea disidentului rus

Administraţia de la Washington a cerut "eliberarea imediată" a lui Aleksei Navalnîi. "Sentinţa de astăzi este concluzia nedreaptă a unui proces incorect. Prin derularea în secret a procesului şi prin limitarea accesului avocaţilor la presupusele dovezi, autorităţile ruse au arătat încă o dată atât lipsa de fundament a cazului, cât şi lipsa unui proces echitabil pentru cei care îşi permit să critice regimul", a afirmat Matthew Miller, un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat.

Un tribunal din Rusia l-a condamnat, vineri, pe Aleksei Navalnîi, principalul lider al opoziţiei, aflat deja în detenţie, la 19 ani de închisoare pentru activităţi extremiste, într-un proces considerat ca având caracter politic. Aleksei Navalnîi a fost găsit vinovat de înfiinţarea şi finanţarea unei organizaţii extremiste, o referire la asociaţii pentru combaterea corupţiei.

Uniunea Europeană şi Naţiunile Unite au criticat vehement condamnarea şi au cerut eliberarea disidentului rus.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
rusia,
sua,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici