Navi Pillay: Reformele din China în materie de drepturi ale omului reprezintă paşi importanţi

Înaltul Comisar ONU pentru Drepturile Omului Navi Pillay a salutat luni recentele măsuri adoptate de Beijing în materie de drepturi ale omului, considerându-le "paşi importanţi", şi a anunţat că intenţionează să efectueze o vizită în China, la începutul lui 2014.

104 afișări
Imaginea articolului Navi Pillay: Reformele din China în materie de drepturi ale omului reprezintă paşi importanţi

Navi Pillay: Reformele din China în materie de drepturi ale omului reprezintă paşi importanţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Subliniind că în diverse regiuni ale lumii persistă numeroase dificultăţi în materie de drepturi ale omului, Pillay a declarat că "uneori au loc schimbări politice majore, cum ar fi seria de reforme anunţate în ultimele două săptămâni de Guvernul chinez".

"Sunt paşi importanţi care au fost făcuţi în aceast stat", a spus ea.

Astfel, Pillay a salutat abolirea lagărelor "de reeducare prin muncă", reducerea numărului de crime pasibile de pedeapsa cu moartea, reducerea disparităţilor dintre lumea rurală şi cea urbană.

Înaltul Comisar ONU pentru Drepturile Omului a subliniat că va urmări îndeaproape "ritmul de aplicare" a acestor reforme. "Este extrem de important să vedem care vor fi în final beneficiile zilnice pentru oameni", a afirmat Pillay.

De asemenea, ea a îndemnat Beijingul să favorizeze libertatea de exprimare.

"Salut reformele recente, dar cer să fie acordată mai multă atenţie drepturilor civile şi politice, libertăţii de exprimare, de reuniune, care sunt extrem de importante", a declarat Pillay.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici