Negocieri în Afganistan în vederea stabilirii unui ACORD DE PACE între guvernul afgan şi talibani

Reprezentanţi din Afganistan, China, Pakistan şi SUA se întâlnesc, marţi, în capitala afgană Kabul pentru o nouă serie de negocieri în vederea stabilirii un acord de pace cu talibanii, informează publicaţia Le Figaro.

1016 afișări
Imaginea articolului Negocieri în Afganistan în vederea stabilirii unui ACORD DE PACE între guvernul afgan şi talibani

Oficialii din cele patru state au agreat în ianuarie să reia negocierile cu talibanii la finalul lunii februarie. Luni, ministrul afgan al Afacerilor Externe, Salahuddin Rabbani, a invitat talibanii să revină la masa de negocieri.

"Ne dorim ca prin această reuniune să stabilim căile de comunicare între guvernul afgan şi mişcarea radicală Taliban din prezent până la finalul lunii februarie", a declarat Rabbani în deschiderea reuniunii.

Luni, şeful Statului Major al armatei pakistaneze, Raheel Sharif, s-a întâlnit cu responsabili politici în Qatar, unde talibanii au o reprezentanţă, pentru a pregăti discuţiile de marţi, a patra serie de negocieri în vederea obţinerii unui acord de pace.

Negocierile de pace dintre guvernul afgan şi insurgenţii islamişti au fost întrerupte în iulie 2015, când a fost anunţat decesul liderului talibanilor mollahul Omar, ceea ce a provocat o adevărată luptă pentru numirea succesorului.

Luna trecută, talibanii au prezentat o serie de condiţii prealabile pentru a participa la negocieri, printre care retragerea organizaţiei de pe lista de grupări teroriste întocmită de Naţiunile Unite, recunoaşterea formală ca formaţiune politică şi eliberarea membrilor aflaţi în detenţie.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici