Negocierile în dosarul nuclear dintre Iran şi China, Franţa, Germania, Marea Britanie, Rusia şi Statele Unite vor fi reluate pe 13 aprilie

Negocierile în dosarul nuclear dintre Iran şi ţările care fac parte din grupul 5+1 (China, Franţa, Germania, Marea Britanie, Rusia şi Statele Unite) vor fi reluate pe 13 aprilie, a declarat un diplomat european, confirmând un anunţ în acest asens al şefului diplomaţiei acestei ţări.

272 afișări
Imaginea articolului Negocierile în dosarul nuclear dintre Iran şi China, Franţa, Germania, Marea Britanie, Rusia şi Statele Unite vor fi reluate pe 13 aprilie

Negocierile în dosarul nuclear dintre Iran şi China, Franţa, Germania, Marea Britanie, Rusia şi Statele Unite vor fi reluate pe 13 aprilie (Imagine: Medifiafax Foto/AFP)

"Este adevărat", a declarat el referindu-se la declaraţiile ministrului iranian de Externe Ali Akbar Salehi, care a anunţat că o reluare a acestor negocieri a fost stabilită pentru 13 aprilie.

Locul unde urmează să se desfăşoare negocierile încă nu este cunoscut, a precizat diplomatul european. Ministrul iranian a mai declarat că locul va fi "stabilit în zilele următoare":.

Turcia s-a declarat pregătită să găzduiască negocierile, o opţiune favorizată de Teheran.

Statele Unite şi Uniunea Europeană (UE) au impus sancţiuni în domeniul petrolier Iranului, ca răspuns faţă de lipsa autorităţilor de cooperare asupra problemelor din domeniul nuclear. Însă Turcia, care întreţine bune relaţii cu Republica islamică, subliniază că este necesar ca problema din domeniul nuclear a Iranului să fie soluţionată prin mijloace diplomatice şi nu prin sancţiuni.

Statele din grupul 5+1 au insistat în mai multe rânduri ca negocierile să aibă loc "într-un loc neutru", a declarat un alt diplomat european, subliniind că între numeroasele opţiuni se află Elveţia sau Viena, unde se află sediul Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA).

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici