Nelson Mandela este "foarte bolnav", dar nu "în pericol" de moarte

Primul preşedinte de culoare al Africii de Sud, Nelson Mandela, este "foarte bolnav", dar "nu în pericol" de moarte, a anunţat o sursă apropiată eroului luptei împotriva apartheidului, în vârstă de 92 de ani, spitalizat de miercuri la Johannesburg.

44 afișări
Imaginea articolului Nelson Mandela este "foarte bolnav", dar nu "în pericol" de moarte

Nelson Mandela este "foarte bolnav", dar nu "în pericol" de moarte (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Bătrânul este foarte bolnav, dar nu este în pericol" de moarte, a anunţat această sursă, sub protecţia anonimatului.

"El nu s-a refăcut, până acum, dar aşteptăm să fie externat vineri din spital", a adăugat aceeaşi sursă.

Surse medicale contactate de AFP nu au confirmat şi nici nu au infirmat aceste afirmaţii.

Nicio informaţie oficială asupra stării sănătăţii lui Mandela nu a mai fost furnizată, de la un comunicat al Fundaţiei care gestionează activităţi de caritate în numele său, miercuri, în care se anunţa că a fost spitalizat la Johannesburg pentru efectuarea unor "examene de rutină".

Fostul preşedinte a fost internat "pentru teste, dar medicul a hotărât să îl ţină sub observaţie", a adăugat sursa apropiată de Mandela.

Potrivit acestei surse, preşedintele sud-african, Jacob Zuma, care participă la Forumul Economic de la Davos, a fost informat despre starea predecesorului său. Dar s-a hotărât ca acesta să rămână la reuniunea decidenţilor economici şi politici din întreaga lume, pentru a nu genera speculaţii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici