Nelson Mandela este în "stare vegetativă permanentă" din 26 iunie. Medicii recomandă deconectarea de la aparatele care îl menţin în viaţă

Fostul preşedinte sud-african Nelson Mandela este "într-o stare vegetativă permanentă", iar medicii recomandă deconectarea de la aparatele care îl menţin în viaţă, conform unui document judiciar din 26 iunie, dezvăluit joi.

647 afișări
Imaginea articolului Nelson Mandela este în "stare vegetativă permanentă" din 26 iunie. Medicii recomandă deconectarea de la aparatele care îl menţin în viaţă

Nelson Mandela (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nelson Mandela este într-o stare vegetativă permanentă", indică documentul din 26 iunie prezentat săptămâna trecută de familia acestuia la tribunalul din Mthatha în litigiul privind transferul drepturilor de proprietate asupra unor morminte.

În paralel, Preşedinţia sud-africană a comunicat joi că Nelson Mandela rămâne în stare "critică, dar stabilă".

Nelson Mandela era "conştient" luni, afirmă un prieten care l-a vizitat

Nelson Mandela era "conştient" luni şi chiar a încercat să mişte ochii şi gura, afirmă un prieten al fostului preşedinte sud-african care l-a vizitat la spitalul din Pretoria.

"Mandela este foarte bolnav, dar era conştient, chiar a încercat să mişte ochii şi gura când i-am vorbit. A ştiut că eram eu", susţine Denis Goldberg.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici