News of the World a încercat să obţină date despre convorbirile victimelor de la 11 septembrie

Reporterii de la News of the World au încercat să obţină date despre convorbirile avute, înainte de 11 septembrie, de victimele atentatelor din Statele Unite, relatează cotidianul britanic The Mirror, în ediţia online, citând declaraţii ale unui detectiv privat american.

323 afișări
Imaginea articolului News of the World a încercat să obţină date despre convorbirile victimelor de la 11 septembrie

News of the World a încercat să obţină date despre convorbirile victimelor de la 11 septembrie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Fost membru al forţelor de ordine din New York, detectivul a afirmat că a fost contactat de ziarişti de la News of the World, care i-au oferit bani pentru a obţine date privind convorbirile private avute de victime înainte de atentate.

Detectivul, a cărui identitate nu este dezvăluită, afirmă că reporterii voiau ca el să le furnizeze numere de telefon ale victimelor şi informaţii privind convorbirile pe care le-au avut aceştia în zilele dinaintea atentatelor.

"Acest detectiv este folosit de mulţi ziarişti americani şi recent mi-a spus că i s-a cerut să obţină ilegal liste de convorbiri private ale victimelor. A spus că ziariştii i-au cerut să acceseze înregistrările privind convorbirile făcute de la şi către telefoanele mobile care le aparţineau victimelor şi rudelor acestora", a declarat o sursă citată de The Mirror.

"A bănuit că voiau informaţiile necesare pentru a accesa ilegal mesageriile vocale, aşa cum s-a dovedit că au făcut în Marea Britanie. Detectivul a spus că a respins oferta", a adăugat sursa citată.

"Detectivul a spus că ziariştii păreau interesaţi în mod special de date privind victimele britanice ale atacurilor", a afirmat aceasta.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici