Nicio acuzaţie nu a fost reţinută împotriva tânărului care a ameninţat pe Facebook cu atacuri în şcoli din SUA

Nicio acuzaţie nu a fost reţinută împotriva unui bărbat arestat la Los Angeles de poliţie după ce acesta a ameninţat pe Facebook cu atacuri împotriva "mai multor şcoli primare" americane, au anunţat autorităţile luni, după trei zile de la atacul comis într-o şcoală din Connecticut.

109 afișări
Imaginea articolului Nicio acuzaţie nu a fost reţinută împotriva tânărului care a ameninţat pe Facebook cu atacuri în şcoli din SUA

Nicio acuzaţie reţinută împotriva tânărului care a ameninţat pe Facebook cu atacuri în şcoli din SUA (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Kyle Bangayan, în vârstă de 24 de ani, a fost arestat duminică la domiciliul părinţilor săi, unde forţele de ordine au găsit o ascunzătoare în care se aflau nouă arme (puşti şi pistoale), dar şi muniţie, potrivit poliţiei. În schimb, nicio armă nu a fost găsită la domiciliul tânărului.

"Ameninţările nu vizau o şcoală anume, dar se refereau la atacul armat din Connecticut. Ele au fost postate online pe reţeaua de socializare Facebook", a precizat Richard French, un purtător de cuvânt al poliţiei din Los Angeles (vest).

Potrivit Biroului Procurorului din Los Angeles, mesajul postat pe Facebook de către Bangayan, prezentat de acesta drept o glumă, nu conţine ameninţări specifice.

"Nu există vreo referire la acţiuni care să reprezinte o ameninţare la adresa vreunei persoane sau şcoli anume, lucru necesar" în vederea formulării unor acuzaţii, a subliniat aceeaşi sursă.

Un tânăr în vârstă de 20 de ani şi-a ucis vineri mama, după care s-a dus într-o şcoală din Newtown, în statul Connecticut (nord-est), unde a împuşcat şase adulţi şi 20 de copii, după care s-a sinucis.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici