Niciun fost preşedinte american nu va participa la funeraliile lui Margaret Thatcher

Delegaţia americană care va merge la funeraliile lui Margaret Thatcher nu va include niciun fost preşedinte al Statelor Unite chiar dacă toţi cei care sunt în viaţă au fost invitaţi, a anunţat Casa Albă luni.

275 afișări
Imaginea articolului Niciun fost preşedinte american nu va participa la funeraliile lui Margaret Thatcher

Niciun fost preşedinte american nu va participa la funeraliile lui Margaret Thatcher (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Delegaţia va fi condusă de doi foşti secretari de Stat, George Shultz (1982-1989) şi James Baker (1989-1993). Louis Susman, fost ambasador la Londra, care tocmai a părăsit postul, şi Barbara Stephenson, actualul însărcinat cu afaceri la Londra, vor fi, de asemenea, prezenţi.

În schimb, niciunul dintre foştii preşedinţi americani care sunt în viaţă - Jimmy Carter, George Bush, Bill Clinton şi George W. Bush - nu va merge la funeraliile Doamnei de Fier care vor avea loc miercuri la Londra.

Fosta Primă Doamnă Nancy Reagan, al cărei soţ a avut o relaţie foarte strânsă cu Margaret Thatcher, nu va fi nici ea prezentă la ceremonie.

Premier al Marii Britanii în perioada 1979-1990, Margaret Thatcher a decedat în urma unui accident vascular cerebral la 8 aprilie, la vârsta de 87 de ani.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici