Nicolas Sarkozy este hotărât să candideze pentru un nou mandat: Am o întâlnire cu francezii, nu mă voi sustrage

Preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, a lăsat duminică să se înţeleagă că va fi candidat pentru un nou mandat în primăvară, afirmând că este "hotărât" şi că nu se va sustrage de la întâlnirea cu francezii.

189 afișări
Imaginea articolului Nicolas Sarkozy este hotărât să candideze pentru un nou mandat: Am o întâlnire cu francezii, nu mă voi sustrage

Nicolas Sarkozy este hotărât să candideze pentru un nou mandat: m o întâlnire cu francezii, nu mă voi sustrage (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Am o întâlnire cu francezii, nu mă voi sustrage", a declarat el în cadrul unei intervenţii televizate, în condiţiile în care nu şi-a oficializat candidatura, pe care toţi comentatorii şi mediul politic o consideră sigură.

"Se apropie, în orice caz este o dată limită", fixată pentru 16 martie, a adăugat el, justificând această aşteptare prin necesitatea de a guverna ţara în următoarele săptămâni. Alegerile în două tururi vor avea loc la 22 aprilie şi 6 mai.

"Dacă într-o zi trebuie să intru în campanie, în acel moment voi fi candidat (...), nu pot pune ţara în situaţia de a avea un preşedinte care este candidat mai multe luni", a afirmat el în cadrul acestui interviu, difuzat de mai multe posturi de televiziune şi în cursul căruia a anunţat o serie de reforme pe care le vrea adoptate înainte de încheierea mandatului său.

Majoritatea apropiaţilor săi au dat asigurări deja că Nicolas Sarkozy, în vârstă de 57 de ani, va candida pentru un al doilea mandat. Cancelarul german, Angela Merkel, a anunţat la sfârşitul săptămânii că va participa la mitinguri pentru susţinerea candidatului Sarkozy.

Dar anunţarea oficială a candidaturii nu ar urma să intervină mai devreme de sfârşitul lui februarie sau începutul lui martie, în pofida scorului redus pe care îl are în sondaje preşedintele francez, în faţa candidatului socialist Francois Hollande.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici