Nikolai Azarov: UE a făcut presiuni asupra Ucrainei pentru semnarea Acordului de asociere

Nikolai Azarov, fost premier al Ucrainei, susţine că Uniunea Europeană a făcut presiuni asupra Guvernului său pentru semnarea Acordului de asociere, potrivit site-ului agenţiei Sputnik.

267 afișări
Imaginea articolului Nikolai Azarov: UE a făcut presiuni asupra Ucrainei pentru semnarea Acordului de asociere

Nikolai Azarov: UE a făcut presiuni asupra Ucrainei pentru semnarea Acordului de asociere (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Comisarul UE pentru Extindere Stefan Füle ne-a avertizat că, dacă nu vom semna Acordul de asociere, va fi semnat de viitorul guvern ucrainean", afirmă Azarov.

"Nu l-am auzit niciodată pe preşedintele rus Vladimir Putin, ori pe premierul rus, Dmitri Medvedev, să ne spună că, dacă nu vom semna vreun acord, va fi semnat de alt guvern sau de alt preşedinte, dar domnul Fule aşa a procedat", a insistat Azarov.

Ucraina a semnat Acordul de asociere cu Uniunea Europeană pe 27 iunie 2014. Principalele prevederi ale documentului au intrat în vigoare pe 1 noiembrie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici