Ninsoarea a perturbat transporturile într-o mare parte a teritoriului Franţei

Căderile de zăpadă şi temperaturile scăzute, care au determinat întreruperea traficului trenurilor Eurostar ce traversează tunelul de sub Canalul Mânecii, au perturbat, sâmbătă, transporturile într-o mare parte a teritoriului Franţei.

18 afișări
Imaginea articolului Ninsoarea a perturbat transporturile într-o mare parte a teritoriului Franţei

Ninsoarea a perturbat transporturile într-o mare parte a teritoriului Franţei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Din cauza noilor căderi de zăpadă din timpul nopţii, Direcţia Generală a Aviaţiei Civile (DGAC) a solicitat companiilor aeriene să anuleze 40 la sută din programele de zbor pentru dimineaţa de duminică la aeroportul parizian Roissy-Charles-de-Gaulle şi să anuleze 20 la sută pentru restul zilei.

La aeroportul Paris-Orly nu a fost solicitată nicio anulare, dar "este de anticipat că vor exista perturbări şi întârzieri pe aeroporturile pariziene", potrivit DGAC.

SNCF, societatea căilor ferate, a anunţat că trenurile de mare viteză (TGV) cu plecare din Paris către sud-estul Franţei au întârzieri de până la două ore şi treizeci de minute din cauza intemperiilor.

Serviciul meteorologic francez a ridicat la 50 numărul departamentelor aflate în "alertă portocalie" din cauza căderilor de zăpadă, a riscului formării poleiului, a temperaturilor foarte scăzute şi a perturbărilor care ar urma să se încheie "cel mai devreme" luni dimineaţa.

În afara departamentelor din nord şi vest, starea de vigilenţă a fost extinsă şi în nord-est şi în unele departamente din centru, precum şi în regiunea pariziană.

Circulaţia este în continuare îngreunată în special în Normandia (nord-vest), unde căderile de zăpadă şi poleiul au provocat închiderea unei autostrăzi şi îngreunează, de asemenea, traficul feroviar.

În Alpii Maritimi (sud-est), căderile de zăpadă au determinat sâmbătă închiderea pe ambele sensuri a autostrăzii A500 care asigură accesul către Monaco.

Pe sensul Italia-Franţa, autostrada A8 a fost şi ea închisă între frontieră şi localitatea La Turbie, din cauza operaţiunilor de degajare a drumului după căderile de zăpadă.

În sud-vest, tunelul Somport, care face legătura între Franţa şi Spania, a fost închis pentru câteva ore şi a fost instaurată o rută ocolitoare.

În est, prefectura din Doubs a activat pentru câteva ore un Plan pentru Intemperii care interzice circulaţia tuturor vehiculelor de mare tonaj şi a vehiculelor uşoare neechipate între localitatea Besancon şi Elveţia.

După penele intervenite în cazul a cinci trenuri Eurostar din cauza intemperiilor, peste 2.000 de pasageri au rămas blocaţi în tunelul de sub Canalul Mânecii în noaptea de vineri spre sâmbătă, unii chiar fără apă şi mâncare şi în frig.

În cursul dimineţii, compania a anunţat că traficul garniturilor Eurostar între Paris şi Londra a fost suspendat până duminică. Două trenuri au putut totuşi să părăsească Parisul în cursul după-amiezii.

Primul însă, rămas în pană în tunel, a fost remorcat de la gara Saint-Pancras până la Londra, unde trebuia să ajungă în jurul orei 21.30 GMT (23.30 ora României). Cel de-al doilea a fost oprit înainte de a intra în tunel.

În cursul serii, Eurostar a anunţat din nou că "ansamblul traficului Eurostar" este suspendat şi a recomandat "tuturor persoanelor care îşi prevăzuseră deplasări pentru sfârşitul acestei săptămâni să le amâne sau să le anuleze".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici