Noi date despre summitul Donald Trump-Kim Jong Un

Preşedintele SUA, Donald Trump, şi liderul nord-coreean Kim Jong Un se vor întâlni la Singapore pe 12 iunie, la ora locală 9.00 (ora României, 4.00), a declarat Sarah Sanders, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, care a precizat că s-au înregistrat progrese semnificative privind organizarea summitului.

1006 afișări
Imaginea articolului Noi date despre summitul Donald Trump-Kim Jong Un

Noi date despre summitul Donald Trump-Kim Jong Un (SURSA FOTO: Twitter Will Ripley CNN)

Sanders a mai adăugat că o echipă avansată se ocupă de finalizarea pregătirilor logistice la Singapore.

De asemenea, o delegaţie americană condusă de ambasadorul Sung Kim a purtat negocieri diplomatice "foarte pozitive" cu oficiali nord-coreeni în zona demilitarizată dintre cele două Corei, a declarat reprezentanta Casei Albe, potrivit agenţiei Yonhap.

În ceea ce priveşte sancţiunile ce vizează regimul de la Phenian, Sanders a declarat: "Sunt foarte puternice, şi nu vom anula acele sancţiuni decât în cazul denuclearizării Coreei de Nord".

Oficiali americani depun eforturi alături de colegii nord-coreeni pentru organizarea întrevederii între preşedintele SUA, Donald Trump, şi liderul regimului autoritarist de la Phenian. După ce a fost anulat şi apoi reactivat de către Donald Trump, summitul istoric ar urma să aibă loc pe 12 iunie, în Singapore.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici