Noi replici seismice în Haiti, la zece zile de la cutremurul devastator

Două replici seismice scurte dar relativ puternice au fost resimţite vineri dimineaţă la Port-au-Prince, la zece zile după cutremurul cu magnitudinea 7 grade care a distrus capitala haitiană şi a provocat moartea a cel puţin 75.000 de persoane.

23 afișări
Imaginea articolului Noi replici seismice în Haiti, la zece zile de la cutremurul devastator

Noi replici seismice în Haiti, la zece zile de la cutremurul devastator (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Câţiva locuitori panicaţi au ieşit alergând din locuinţele lor. Alţii, obişnuiţi cu replicile care zguduie oraşul aproape zilnic, şi-au continuat activităţile, încercând să se întoarcă la o viaţă normală, atât cât este posibil în condiţiile dezastrului din jurul lor.

"Nu sunt încă obişnuit, dar îmi este mai puţin teamă. Am fugit ca de obicei. Cred că este Dumnezeu, care acţionează aşa din cauza păcatelor noastre, pentru a ne arăta drumul corect", a declarat un student în vârstă de 23 de ani, Naomi Renouard.

Institutul american de Geofizică a evaluat la 4,4 grade intensitatea unuia dintre aceste cutremure resimţite în Haiti la ora locală 7.54 (14.54, ora României), situându-l la o distanţă de 25 de kilometri nord-vest de Port-au-Prince.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici