Noi unităţi de poliţişti de frontieră vor controla graniţa Ungariei cu Serbia din septembrie

Ungaria va înfiinţa noi unităţi de poliţişti de frontieră în cadrul poliţiei naţionale, care vor începe să controleze graniţa cu Serbia din septembrie, a declarat miercuri pentru postul de televiziune M1 purtătorul de cuvânt al Guvernului, Zoltan Kovacs.

147 afișări
Imaginea articolului Noi unităţi de poliţişti de frontieră vor controla graniţa Ungariei cu Serbia din septembrie

Noi unităţi de poliţişti de frontieră vor controla graniţa Ungariei cu Serbia din septembrie (Imagine: AP/Mediafax Foto)

Noile unităţi vor supraveghea porţiunile de frontieră în care gardul de fier construit în prezent este întrerupt, cum ar fi în punctele pe unde trec linii de cale ferată, a precizat Kovacs.

El a adăugat că gardul de la graniţa cu Serbia urmează să fie construit până la sfârşitul lunii august.

Guvernul a decis marţi să mobilizeze câteva mii de poliţişti la frontiera cu Serbia, aflată sub presiune din cauza valului de imigranţi ilegali.

Guvernul a propus de asemenea convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului, pentru a adopta legi menite să redefinească termenul de trecere ilegală a frontierei sau de avariere a barierei, pentru a fi considerate infracţiuni.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici