Nordul Republicii Moldova, paralizat de ninsori şi rafale puternice de vânt. Avertizările Serviciului Vamal

Rafalele puternice de vânt şi ninsorile paralizează nordul Republicii Moldova, unde accesul spre mai multe posturi vamale moldo-ucrainene este îngreunat, în timp ce 65 de localităţi au rămas fără curent electric.

774 afișări
Imaginea articolului Nordul Republicii Moldova, paralizat de ninsori şi rafale puternice de vânt. Avertizările Serviciului Vamal

Nordul Republicii Moldova, paralizat de ninsori şi rafale puternice de vânt. Avertizările Serviciului Vamal (Imagine: Elena Craescu/ Arhiva Mediafax foto)

Serviciul Vamal a avertizat toţi şoferii care pleacă spre Ucraina sau România să-şi echipeze corespunzător automobilele şi să aibă toate accesoriile necesare condiţiilor meteorologice, relatează PRO TV Chişinău

În plus, din cauza rafalelor puternice de vânt, 65 de localităţi din 18 raioane ale Republicii Moldova au rămas fără energie electrică, transmite Serviciul protecţiei civile şi situaţiilor excepţionale. Cele mai afectate sunt localităţile din raionul Leova şi din Găgăuzia.

Potrivit informaţiilor oferite de Serviciul protecţiei civile şi situaţiilor excepţionale, rafalele puternice de vânt au doborât un copac care a deteriorat un balcon de la etajul cinci al unui bloc de locuinţe din Bălţi. Copacul a rupt cablurile de energie electrică, lăsând fără curent electric patru blocuri.

Vântul puternic din noaptea de vineri spre sâmbătă a deteriorat şi acoperişurile unor şcoli gimnaziale din Haragis şi Ciobalaccia din raionul Cantemir. În satul Cupcui, raionul Leova, au fost deteriorate acoperişurile casei de cultură şi grădiniţei, dar şi cele a cinci case particulare.

Poleiul le-a creat probleme suplimentare şoferilor. Trei automobile au derapat şi au ieşit de pe carosabil, în incidente produse în raioanele Ungheni şi Ocniţa.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici