Nordul Spaniei, afectat de intemperii puternice

Valuri de zece metri înălţime au provocat noi pagube materiale, miercuri, pe litoralul nordic al Spaniei, afectat, începând de duminică, de intemperii care au dus la dispariţia unei persoane şi s-au soldat cu distrugeri evaluate la mai multe milioane de euro.

145 afișări
Imaginea articolului Nordul Spaniei, afectat de intemperii puternice

Nordul Spaniei, afectat de intemperii puternice (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Autorităţile au instituit cod roşu în mai multe provincii, iar serviciile de salvare au fost nevoite să-şi suspende operaţiunile de căutare a unui adolescent în vârstă de 15 ani luat de un val, duminică, la Foz, în Galicia (nord-vest).

În acest oraş, acoperişul unui colegiu a fost spulberat, marţi, de rafale de vânt care au atins 130 de kilometri pe oră.

Valurile au provocat pagube şi în Ţara Bascilor, unde primăria din San Sebastian a evaluat distrugerile, miercuri, la 4,5 milioane de euro.

În Asturia, autorităţile au decis deblocarea "unor ajutoare de urgenţă în vederea reparării distrugerilor suferite".

Intemperiile, care îi împiedică pe pescari să iasă în mare, urmează să aibă loc şi în următoarele zile, cu noi rafale de vânt "de peste 130 de kilometri pe oră" pe litoralul galician şi cu valuri de la cinci până la şapte metri, potrivit Agenţiei naţionale de meteorologie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici