Norvegia anunţă că ar fi descoperit locul unde s-a prăbuşit în mare elicopterul rus dispărut în zona arhipelagului Svalbard

Autorităţile norvegiene au anunţat că ar fi descoperit locul unde s-a prăbuşit în mare elicopterul rus care a dispărut în apropierea arhipelagului Svalbard din Oceanul Arctic, informează site-ul agenţiei de ştiri Reuters.

1064 afișări
Imaginea articolului Norvegia anunţă că ar fi descoperit locul unde s-a prăbuşit în mare elicopterul rus dispărut în zona arhipelagului Svalbard

Norvegia anunţă că ar fi descoperit locul unde s-a prăbuşit în mare elicopterul rus

"Am descoperit pete de combustibil şi bule de aer urcând la suprafaţă, iar un vas aflat în zonă a observat ceea ce pare a fi un obiect scufundat. Ar putea fi elicopterul", a declarat Tore Hongest, liderul centrului de coordonare a operaţiunilor de salvare din Norvegia.

Un submersibil teleghidat urmează să fie adus pentru a cerceta dacă zona unde se crede că se găseşte epava scufundată a elicopterului.

Autorităţile au transmis că operaţiunea de căutare a supravieţuitorilor va continua, mai ales că elicopterul era dotat cu plute de salvare.

Elicopterul, la bordul căruia erau opt persoane, efectua o cursă pe ruta Pyramida, o comunitate rusă situată în Arhipelagul Svalbard, şi Barentsburg. Potrivit Pazei de Coastă din Norvegia, elicopterul rus s-a prăbuşit în Marea Groenlandei.

"Un elicopter rus care transporta opt persoane s-a prăbuşit în mare, la doi-trei kilometri de Barentsburg. Operaţiunile de căutare şi salvare sunt coordonate de Paza de Coastă din Norvegia", se arată într-un comunicat al serviciilor de intervenţie.

La locul incidentului aerian au fost trimise trei nave de intervenţie şi un elicopter.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici