NOU ATAC pe aeroportul din Karachi. Nu au fost înregistrate victime

Un grup armat a atacat, marţi dimineaţa, un post de control al aeroportului din Karachi (sudul Pakistanului), la o zi de la asaltul taliban soldat cu 37 de morţi, au anunţat autorităţile locale.

215 afișări
Imaginea articolului NOU ATAC pe aeroportul din Karachi. Nu au fost înregistrate victime

NOU ATAC pe aeroportul din Karachi. Nu au fost înregistrate victime (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

UPDATE 12:49 Atacul de pe aeroportul din Karachi s-a încheiat fără victime

Atacul de marţi de pe aeroportul din Karachi, al doilea în mai puţin de două zile, s-a încheiat rapid şi fără victime, după ce atacatorii au fugit, au anunţat forţele de securitate locale, relatează AFP.

Bărbaţi înarmaţi au deschis focul asupra unui post de control situat la intrarea în aeroport, la peste un kilometru de terminalul de pasageri. Autorităţile au suspendat imediat zborurile.

"Situaţia este acum sub control. Atacatorii au fugit după ce au deschis focul", a declarat colonelul Tahir Ali, purtătorul de cuvânt al ASF, forţa paramilitară care se ocupă de securitatea aeroportului, la aproximativ o oră de la începutul atacului.

Gărzile din cadrul ASF au replicat trăgând focuri de avertisment în aer, după care s-au lansat într-o urmărire a atacatorilor şi au constatat că aceştia au fugit.

Potrivit ASF au fost doi atacatori, în timp ce purtătorul de cuvânt al armatei, Asim Bajwa, a vorbit despre "trei sau patru".

"Au fugit fără să poată intra în perimetrul aeroportului", a adăugat acesta din urmă.

"Atacatorii se luptă cu forţele de securitate pe aeroport la nivelul unui post de control", a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al forţelor de secuitate.

Atacul a avut loc la aproximativ 500 de metri de intrarea principală în incinta aeroportului şi la o distanţă şi mai mare de terminalele pentru pasageri. Televiziunile locale prezentau imagini cu vehicule aparţinând forţelor paramilitare şi ambulanţe venind în grabă la faţa locului.

Aeroportul a fost atacat anterior în noaptea de duminică spre luni de către un comando taliban puternic înarmat, un asalt care a durat timp de peste 12 ore şi s-a soldat cu 37 de morţi, inclusiv cei zece atacatori.

Acest atac, unul dintre cele mai sângeroase care a avut loc în Pakistan în ultimele luni, a fost revendicat de către Mişcarea Talibanilor din Pakistan (TTP), principala grupare rebelă islamistă din ţară, apropiată de Al-Qaida, care a comis nenumărate atacuri începând din 2007, soldate cu peste 6.000 de morţi.

Cu câteva ore mai devreme, în cealaltă parte a ţării, armata pakistaneză a bombardat Valea Tirah (nord-vest), o zonă instabilă în care se ascund diverse grupări rebele, inclusiv TTP. Armata a anunţat că a distrus "nouă ascunzători ale teroriştilor" şi că a ucis 15 dintre aceştia, un bilanţ care nu a fost confirmat de vreo sursă independentă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici