Nou avetisment dat de Zelenski. Moscova a pus ochii şi pe alte ţări din regiune

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a avertizat că invazia Rusiei în Ucraina este doar începutul şi că Moscova are planuri de a cuceri alte ţări, după ce un general rus a declarat că vrea să deţină controlul total asupra sudului Ucrainei, relatează Reuters.

9749 afișări
Imaginea articolului Nou avetisment dat de Zelenski. Moscova a pus ochii şi pe alte ţări din regiune

Nou avetisment dat de Zelenski. Moscova a pus ochii şi pe alte ţări din regiune

"Toate naţiunile care, ca şi noi, cred în victoria vieţii asupra morţii trebuie să lupte alături de noi. Ele trebuie să ne ajute, pentru că suntem primii la rând. Şi cine va fi următorul?" a declarat Zelenski într-un discurs video, în cursul nopţii.

Rustam Minnekayev, comandantul adjunct al districtului militar central al Rusiei, a fost citat de TASS spunând că un control deplin asupra sudului Ucrainei i-ar oferi acces la Transnistria, o parte separatistă a Moldovei.

Pe Twitter, Ministerul ucrainean al Apărării a spus că declaraţiile lui Minnegaev au arătat că Rusia nu îşi mai ascunde intenţiile.

"Moscova a recunoscut acum că obiectivul celei de-a doua faze a războiului nu este victoria asupra <<naziştilor>>, ci pur şi simplu ocuparea estului şi sudului Ucrainei. Imperialismul aşa cum este".

Ministerul de Externe al Republicii Moldova a declarat că l-a convocat vineri pe ambasadorul Moscovei pentru a-şi exprima "profunda îngrijorare" cu privire la comentariile generalului. Moldova a declarat că este neutră. Moldova a trimis ieri un amplu chestionar câtre UE. Chestionarul este o parte importantă a procesului de aderare la UE.

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Jalina Porter, a declarat că Washingtonul susţine ferm suveranitatea Moldovei.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici