Nou cutremur cu magnitudinea de 5,8 la 150 de kilometri de Tokyo

Un nou cutremur cu magnitudinea de 5,8 potrivit institutului american de geofizică USGS s-a produs luni în Japonia, la scurt timp după ora locală 10.00 (03.00 ora României), la mai puţin de trei zile de la cel mai puternic seism înregistrat în istoria sa, cu magnitudinea de 8,9.

116 afișări
Imaginea articolului Nou cutremur cu magnitudinea de 5,8 la 150 de kilometri de Tokyo

Nou cutremur cu magnitudinea de 5,8 la 150 de kilometri de Tokyo (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Epicentrul noului cutremur, resimţit puternic la Tokyo, a fost localizat în mare, la 150 de kilometri nord-est de capitală, în largul prefecturii Ibaraki.

Nivelul mării a fost modificat, dar nu există risc de tsunami, a anunţat agenţia japoneză de meteorologie.

Nord-estul Japoniei a fost afectat vineri de cel mai puternic cutremur înregistrat vreodată în istoria arhipelagului, urmat de un tsunami devastator, care este posibil să fi provocat peste 10.000 de morţi.

Alerta de tsunami a fost ridicată duminică, dar agenţia meteorologică a avertizat că sunt 70 la sută riscuri să se producă o replică de magnitudine 7 sau mai mult în următoarele trei zile în aceeaşi regiune.

Seismul şi tsunami au determinat disfuncţiuni la centrala nucleară Fukushima 1, situată în zona sinistrată.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici